Vajinal mantar enfeksiyonundan etkilenen kadın. MediQuo

Maya enfeksiyonu: Ter, ısı ve havuz, mükemmel kokteyl

Orada kaşınıyor mu? Seni o kadar çok sokuyor ki delirdiğini mi düşünüyorsun? Daha sonra, bir mantar enfeksiyonu geçirmeniz mümkündür. Bundan utanmayın; cinsel bulaşma veya hijyen eksikliğinden kaynaklanmaz. Kadınların yarısı yaşamlarında en az bir kez maya enfeksiyonu geçirmiştir.

Vajinal maya enfeksiyonu, Candida adı verilen maya tipi bir mantarın neden olduğu bir enfeksiyondur. Genellikle küçük miktarlarda vajinal floranın bir parçasıdır, ancak bazen büyümesi kontrolsüz hale gelir ve enfeksiyona neden olur.

Vajinal mantar enfeksiyonunu nasıl ayırt edebilirim?

Semptomlar açık. Bu nedenle, en az bir kez sahip olan kadınlar kolayca tespit edebilir. İle karakterize edilir:

  • Yoğun kaşıntı ve / veya batma
  • Vulva ve / veya vajina iltihabı
  • Beyaz, kalın ve topaklı vajinal akıntı. Süzme peynir benzer
  • İdrar yaparken ve / veya cinsel ilişkilerde ağrı

Maya enfeksiyonunu nasıl tedavi edebilirim?

Antifungal kremler veya haplarla tedavi edilir. Genellikle topikal olarak kullanılırlar (doğrudan vajinaya uygulanır) ve eczanede tezgahta bulunurlar. Oral tedaviler reçete gerektirir ve sadece bazen gereklidir. Örneğin, enfeksiyon tekrar ediyorsa böyle olur.

Bir maya enfeksiyonuna yakalanırsanız ve bir doktor göremiyorsanız, eczacınızdan vajina veya ovüllerinize uygulamak için antifungal kremler isteyin. Ağrının nasıl iyileştirileceği hakkında da tavsiye isteyebilirsiniz: sakinleştirici jeller, kişisel hijyen, vb. Belirtiler genellikle bir hafta içinde, daha fazla veya daha az sürede kaybolur.

Neden yine başıma geldi?

Bazı kadınlar maya enfeksiyonlarına daha yatkındır ve birkaç kez sahip olabilirler. Ayrıca hamilelik sırasında, diyabetik kadınlarda, östrojen tedavileri veya antibiyotiklerde ve düşük savunma mekanizmalarınız varsa daha sık görülür.

Ancak, çoğu zaman gerçekleşir, çünkü bilinçsiz olarak, bu mantarın büyümesine elverişli bir ortam yarattık. Nem, ısı ve normal vajinal floraya zarar veren herhangi bir şey maya enfeksiyonunu kolaylaştırır. Bundan kaçınmak için bazı ipuçları:

  • Tüm sentetik kumaş külotlarınızı atın ve sadece daha iyi nefes almanızı sağlayan pamuklu külotları kullanın.
  • Plajdan veya havuzdan hemen sonra ve egzersiz yaptıktan sonra kurutun ve kıyafetlerinizi değiştirin.
  • Hijyene takıntı etmeyin: vajinal duştan, deodorantlardan ve güçlü parfümlerden kaçının. Bunun yerine, duş alırken genital bölge için belirli bir sabun kullanın. Günde bir kez uygun hijyeni korumak için yeterlidir.
    Daha sonra temiz bir havluyla ovalamadan kurutun.
  • Günde en az bir yoğurt al. Bazı çalışmalarda, yoğurtun kendisine eğilimli kadınlarda maya enfeksiyonunu önlemeye yardımcı olabileceği gösterilmiştir.

 

*MediQuo sağlık ekibi tarafından onaylanan içerik.

Daha fazla sorunuz var mı?

Şüphelerinizi anında sağlık uzmanlarına sorarak çözün

Bir cevap yazın